PASTA JAJECZNA Z OLIWKAMI I SEREM

PASTA JAJECZNA Z OLIWKAMI I SEREM




Zapraszamy na szybką pastę jajeczną z oliwkami i serem, szybki pomysł na zaspokojenie małego i dużego głodu. 

Składniki:

- 2-3 jajka ugotowane na twardo,
- 3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe,
- czarne (lub opcjonalnie zielone) oliwki (ilość według preferencji),
- pęczek szczypiorku,
- ser w kawałku (typu Gouda lub inny),
- 2-3 łyżki majonezu,
- sól, pieprz naturalny,



Przygotowanie:

Jajka, ser, ogórki kroimy w średniej wielkości kostkę, oliwki kroimy (w talarki, kółka), szczypiorek drobno siekamy.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą dodając majonezu (ilość według preferencji), na koniec doprawiamy solą i pieprzem naturalnym do smaku.



Rewelacyjna na wszelkiego rodzaju grzanki, z pieczywem oraz z różnego rodzaju dodatkami, jak sałata, pomidor itp.

Smacznego! 



2020-03-22 10:05 67

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.