Bakłażany marynowane z miętą

Bakłażany marynowane z miętą

 

Składniki dla 2 osób

 

1 duży bakłażan

4 ząbki czosnku

100g oliwy

40g octu balsamicznego

Mięta, pietruszka

 

 

Myjemy dokładnie bakłażana i kroimy w plasterki o grubości mniej więcej 4 mm. Posypujemy sola i odstawiamy na 15 min. Suszymy i grillujemy na patelni.

W międzyczasie szatkujemy pietruszkę, miętę oraz czosnek i mieszamy razem z oliwa i octem. Kiedy nasze bakłażany są już gotowe układamy je w naczyniu(foto6) i zalewamy nasza zalewa. Odstawiamy do lodówki na min 30 min.

Gotowe

 

2019-09-12 21:18 106 co na obiad, Bakłażany marynowane z miętą, Bakłażan

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.