Bigoli in salsa

Bigoli in salsa

 

Skladniki dla 4 osob

 

500g makaronu „bigoli”

2 ząbki czosnku

2 duże cebule

Łyżeczka cynamonu

100g anchois

100g tarkowanego sera pecorino (opcjonalnie)

 

Na początku warto wspomnieć, iż jeśli nie znajdziecie makaronu „bigoli” polecam użyć spaghetti bądź bucatini (są to jednak zastępcze sugestie)

Pierwsza czynnością jest poszatkowanie cebuli i czosnku. Następnie wszystkie składniki wrzucamy na patelnie i smażymy. Ja dodaję tez trochę pietruszki, lecz to kwestia gustu.

Wstawiamy wodę na makaron i gotujemy go we wrzącej osolonej wodzie. Kiedy jest już gotowy odcedzamy, wrzucamy na patelnie i mieszamy z naszym sosem. Opcjonalnie dodajemy sera pecorino.

Gotowe

 

 

 

2019-09-17 08:23 292 co na obiad, Bigoli in salsa

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.