BITKI SCHABOWE W SOSIE ŚMIETANOWYM











SKŁADNIKI:
- ok. 500 g schabu
- 300 ml śmietany 30%
- sól, pieprz naturalny oraz ziołowy, przyprawa do mięs duszonych, czosnek w proszku, estragon suszony.

PRZYGOTOWANIE:
1. Schab kroimy na plasterki około 1 cm grubości i rozbijamy dosyć cienko na bitki.2. Mięso doprawiamy solą, pieprzem naturalnym oraz ziołowym, przyprawą do mięs duszonych oraz czosnkiem i obsmażamy na rozgrzanej wcześniej patelni.3. Schab przekładamy do garnka, zalewamy sosem, który wytworzył się podczas obsmażania mięsa. Całość zalewamy śmietaną i dusimy około 1 h, aż bitki będą miękkie.4. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym oraz odrobiną suszonego estragonu.

PROPOZYCJA PODANIA:
kasza/ziemniaki/surówka

2019-12-20 12:45 758 co na obiad, bitki, schab, sos śmietanowy

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.