Brunch burn łosoś

Brunch burn łosoś

 

Składniki dla 4 osób

 

1kg świeżego łososia

1 duża cytryna

Młode cebulki ilość według uznania

Młode marchewki

20g  przypraw najlepiej meksykańskich (mix)

100g majonezu

Wasabi wedle uznania

 

Brunch burn salmon, czyli łosoś to idealna potrawa na spotkania przy kieliszku wina w momencie kiedy nie mamy czasu i chęci na gotowanie lecz nadal musimy dostarczyć na stół niezłą potrawę.

Pierwszy krok to przygotowanie naszych warzyw czyli myjemy je i kroimy według uznania. Następnie rozgrzewamy patelnie i na „sucho” czyli bez oleju przypalamy nasze warzywa. Marchew musi być jednak wstępnie podgotowania we wrzącej wodzie.

Wasabi mieszamy z majonezem i gotowe! Teraz posypujemy łososia przyprawami i smażymy na patelni skórą do góry tak długo aż przyprawy się przypala.  Kładziemy rybę na talerzu, dekorujemy warzywami i pozostawiamy w piekarniku w temp 55C tak długo jak chcemy (minimum 25min, max 2godziny)

Kiedy nadejdzie czas, stawiamy na stół dekorujemy majonezem z wasabi i …

Gotowe!

 

 

2019-09-12 14:20 337 co na obiad, Brunch burn łosoś, Łosoś

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.