Chrupiące śledzie z dipem jogurtowym

CHRUPIĄCE ŚLEDZIE Z DIPEM JOGURTOWYM

SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:

10 filetów ze świeżych śledzi
4 łyżki jogurtu
1 ząbek czosnku, zmiażdżony
1 cytryna niewoskowana, najlepiej ekologiczna, umyta i wyparzona w gorącej wodzie
Mąka
Natka pietruszki, drobno posiekana

Skórkę* z cytryny ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy z jogurtem, dodajemy natkęi czosnek. Na koniec, doprawiamy solą i pieprzem.
Śledzie obtaczamy w mące i smażymy na głębokim rozgrzanym oleju. Solimy i podajemy jeszcze ciepłe.


WSKAZÓWKI:

Ścieramy tylko żółtą warstwę skórki, ponieważ biała jest gorzka i może zepsuć smak  potrawy.
2019-10-18 10:23 400 Chrupiące śledzie z dipem jogurtowym, śledzie

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.