DANIE W STYLU "CHIŃSKIM"

DANIE W STYLU "CHIŃSKIM"




Szybko i orientalnie, zapraszamy...


Składniki:

- 1 podwójna pierś z kurczaka,
- mieszanka warzyw w "stylu chińskim"
- fix do potraw chińskich,
- sos sojowy, sól, pieprz czarny,


Przygotowanie:

Kurczaka kroimy na kawałki, dodajemy sól pieprz czarny oraz 2-3 łyżki stołowe sosu sojowego i macerujemy przez ok 15 min.
Następnie smażymy kurczaka na głębokiej patelni lub garnku. Po około 8 min dodajemy warzywa w "stylu chińskim" i dusimy przez ok 10 min, na koniec dodajemy fix do potraw chińskich i gotujemy przez ok 10- 15 min aż sos zgęstnieje.

Podajemy z ulubionym ryżem lub makaronem ryżowym lub innym według uznania.


2020-03-27 19:47 1286

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.