Filet wieprzowy z sosem z owoców leśnych

Filet wieprzowy z sosem z owoców leśnych

 

Składniki dla 4 osób

 

800g fileta wieprzowego

4 ząbki czosnku

250g szparagów

Przyprawy według gustu

Szklanka czerwonego wina

4 łyżki octu balsamicznego

500g owoców leśnych

Kostka rosołowa warzywna

 

Pierwsza czynnością, która się zajmiemy jest dodanie do garnka naszych owoców, wina, octu oraz kostki rosołowej. Dolewamy 500ml wody ugotujemy na średnim gazie.

Filet przyprawiamy według uznania i smażymy z każdej strony na patelni z czosnkiem. Następnie wstawiamy do piekarnika i pieczemy 15min w temperaturze 180C.

W między czasie szparagi kroimy w cieniutkie plasterki używając obieraczki do warzyw, po czym wkładamy do wody z lodem.

Kiedy sos jest już ugotowany, przecedzamy go przez cieniutkie sitko przecierając nasze owoce. Otrzymamy w ten sposób gęstą i jednolitą konsystencje.

Kiedy nasz filet jest już upieczony odstawiamy go na około 10 min, następnie kroimy i podajemy z sosem i szparagami.

 

2019-09-18 08:51 95 co na obiad, Filet wieprzowy z sosem z owoców leśnych, filet wieprzowy, owoce leśne

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.