Filet z jelenia z kurkami

Filet z jelenia z kurkami

 

Składniki dla 4 osób

 

800g filetu z jelenia

100g masła

400g kurek (grzybów)

Jeden por

4 ząbki czosnku

Świeże zioła według upodobania

 

 

Pierwsza czynnością jest dokładne umycie grzybów, kiedy są już czyste to rozpuszczamy w garnku masło i smażymy na nim nasze kurki. W między czasie rozgrzanej patelni smażymy nasze mięso, po czym odkładamy do piekarnika na 30min w temp 55C. Kiedy nasze grzyby są już usmażone dodajemy posiekanego pora oraz zioła. Następnie po upływie 30 min kroimy nas filet e plasterki i nakładamy razem z grzybami.

Gotowe

 

2019-09-13 10:56 474 co na obiad, Filet z jelenia z kurkami, Filet z jelenia

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.