Frittata ze szpinakiem

FRITTATA ZE SZPINAKIEM

 






SKŁADNIKI/ 4 OSOBY

8 jajek
2 cebule
450 g szpinaku
szczypiorek
1 papryka
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz,
olej z masłem

 

1. Warzywa umyć i drobno pokroić. Na jednej patelni podsmażyć szpinak, na drugiej resztę warzyw, poza szczypiorem.

2. Jajka wbić do miski, ubić z solą, pieprzem i szczypiorkiem. Podsmażone warzywa odłożyć do ostygnięcia, a następnie dodać do jajek.

3. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wlać jajka z warzywami, smażyć na średnim ogniu.

4. Kiedy frittata będzie lekko brązowa od spodu, obrócić i smażyć na drugiej stronie. 
Gotową frittatę pokroić i wyłożyć na talerze.

WSKAZÓWKA:

Uwaga, jeśli macie problem z dogotowaniem frittaty, można ją dopiec w piekarniku w temp 180 C.

2019-09-12 14:45 861 co na obiad, Frittata, Frittata ze szpinakiem

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.