GLASS NOODLEZ WARZYWAMI NA ZIMNO

GLASS NOODLE Z WARZYWAMI NA ZIMNO

 

SKŁADNIKI DLA 6 OSÓB:

250 g Glass noodles (makaronu ryżowego)
Mix różnych warzyw, które dobieramy według naszego gustu i dostępności
100 ml sosu sojowego

50 g sosu teryjaki

50 g słodkiego sosu chili

200 g fasoli edamame

50 g orzechów

50 g nasion słonecznika

50 g ziaren sezamu

1 duża cytryna

1 sztuka trawy cytrynowej

Imbir swieży (według uznania)

Kolendra



 PRZYGOTOWANIE:

Pierwszym krokiem będzie dokładne umycie wszystkich warzyw.

Następnie należy zagotować wodę w garnku i kiedy będzie wrzała wrzucamy nasze noodle i zdejmujemy z gazu. Czekamy około minuty, przekładamy do zimnej wody, aby ostygły, następnie odcedzamy.

Siekamy trawę cytrynową i mieszamy razem ze wszystkimi sosami, następnie ścieramy skórkę z cytryny (tylko żółtą część), wyciskamy z niej sok i dodajemy do sosu.

Wszystkie nasiona prażymy na suchej patelni.

Fasolę edamame i inne warzywa, które tego wymagają, lekko podgotowujemy, lecz pamiętamy, aby pozostały chrupiące.

Następnym krokiem jest pokrojenie warzyw, w dowolnie wybraną przez nas formę.

Mieszamy wszystkie składniki, po czym odstawiamy nasza sałatkę do lodówki na 30 min.

Nakładamy na talerze i podajemy.

Gotowe

 

2019-09-19 08:30 350 co na obiad, Glass Noodle z warzywami na zimno, Glass Noodle, warzywa na zimno

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.