Gratin z ziemniaków

Gratin z ziemniaków

 

Składniki dla 6 osób

800g ziemniaków

400ml śmietany 40%

4 cebule

50g Anchois

Sól, pieprz

 

Pierwszym krokiem jest umycie ziemniaków, zaznaczam iż nie musimy ich obierać. Następnie szatkujemy je  i płuczemy pod bieżącą wodą. Kroimy w plasterki ziemniaki i cebulę a następnie mieszamy w naczyniu gdzie będziemy je zapiekali. Śmietanę oraz Anchois miksujemy krótko razem z sola i pieprzem, następnie zalewany ziemniaki.

Zapiekamy w piekarniku 165/170C około 60/90 minut (w zależności od piekarnika)

 

2019-09-12 13:49 892 co na obiad, Gratin z ziemniaków, danie z ziemniaków

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.