KARCZOCHY PO RZYMSKU

KARCZOCHY PO RZYMSKU

 






SKŁADNIKI DLA 3 OSÓB:

3 duże karczochy

1 cytryna

2 ząbki czosnku

50 g oliwy

szklanka białego wina

mięta i natka pietruszki 

 

PRZYGOTOWANIE:

Karczochy w pierwszej kolejności należy starannie obrać, usuwając wszystkie niepotrzebne liście oraz włoski.

Następnie opłukać w wodzie z sokiem, z połowy cytryny, wyjąć z wody i ułożyć ciasno w garnku. Zalać winem, oliwą, dodać miętę, czosnek oraz natkę pietruszki. Wycisnąć sok z pozostałej połowy cytryny i dolać wody, jeśli trzeba. Gotować pod przykryciem na średnim ogniu.

Nasze karczochy są gotowe, kiedy ogonki będą miękkie.

 

 

2019-09-23 08:26 209 co na obiad, Karczochy, Karczochy po rzymsku

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.