Krem z bialej fasoli

Krem z bialej fasoli







Skladniki dla 4 osob

 

500 ml bulionu

600 g ugotowanej białej fasoli

200 g drobno posiekanego bekonu

100 g masła

4 ząbki czosnki

200 ml śmietany

2 łyżki stołowe octu jabłkowego

małże np. vongole

natka pietruski

 

 W garnku podsmażamy na maśle fasolę i czosnek, następnie dodajemy bulion i śmietanę - gotujemy.

W międzyczasie, na patelni smażymy bekon, tak aby był chrupiący- odkładamy do miseczki.
Następnie na tej samej patelni podgotowujemy nasze vongole.

Zawartość garnka miksujemy w blenderze, dopóki nie otrzymamy kremowej konsystencji.

Do kremu dodajemy bekon i podajemy na głębokim talerzu. Dodajemy vongole.

Gotowe

 

2019-09-24 09:15 161 Krem z bialej fasoli, biała fasola, zupa krem

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.