Krem z grzybów

ZUPA KREM Z PIECZAREK

 






SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB :

500 ml bulionu

300 g usmażonych pieczarek

800 g pieczarek

1 cebula

200 g śmietany

3 ząbki czosnku

100 g masła

2 łyżki octu z jabłek

100 g sera owczego

 

 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę kroimy w kawałki i  smażymy na maśle. Kiedy jest już zrumieniona, przenosimy do garnka. Dodajemy pokrojone pieczarki, czosnek, bulion, śmietanę, ocet. Gotujemy na średnim ogniu około 25 -30 minut, dodając nieco wody, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Następnie miksujemy zupę w blenderze, do uzyskania kremowej konsystencji (jeśli potrzeba dodajemy trochę bulionu), przenosimy z powrotem do garnka i dodajemy smażone grzyby. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z gazu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Podajemy na głębokim talerzu i posypujemy pokruszonym serem owczym.

Gotowe

 

2019-09-23 08:34 177 Krem z grzybów, Grzyby

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.