MAKARON FOGLIE D'ULIVO ZE SZPINAKIEM Z PESTO Z PIETRUSZKI I CHORIZO

MAKARON FOGLIE D'ULIVO ZE SZPINAKIEM Z PESTO Z PIETRUSZKI I CHORIZO



Składniki dla 4 osób:

- opakowanie 500 g makaronu Foglie d'ulivo ze szpinakiem,
- pęczek świeżej pietruszki,
- garstka orzechów nerkowca (możemy użyć dowolne orzechy jakie mamy pod ręką),
- ok 50 g parmezanu,
- 1-2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 

- sól, pieprz naturalny,


Przygotowanie: 

Pesto z pietruszki: Do pietruszki dodajemy garść nerkowców, 50 g startego parmezanu, czosnek, sól i pieprz do smaku i wszytko miksujemy na gładką masę dodając 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek. Gotowe!

Makaron Foglie D'ulivo gotujemy al dente. Łączymy pesto z makaronem i podgrzewamy ok 2-3 min.
Na wierz makarony dodajemy Chorizo pokrojone w drobną kostkę.

Uwaga: Pesto do makaronu dodajemy według własnego uznania, niektórzy preferują więcej pesto na makaronie, a inni mniej.

Smacznego!
2020-04-04 09:02 1218 Foglie d'ulivo, pesto, chorizo

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.