MAKARON Z BROKUŁAMI I WĘDZONYM BOCZKIEM

MAKARON Z BROKUŁAMI I WĘDZONYM BOCZKIEM


Składniki:
- makaron typu Penne,
- świeże brokuły,
- ok 200-300 g wędzonego boczku,
- łyżka sera Mascarpone,
- śmietana 18% ok 200 g,
- 3 ząbki czosnku, 
- sól, pieprz naturalny,

Przygotowanie:

Na patelni przesmażamy boczek pokrojony w kostkę, po ok 5 min dodajmy brokuły oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy ok 10 min.
Dodajemy uprzednio ugotowany makaron oraz ser Mascarpone i śmietanę. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Składniki mieszamy ze sobą i pozostawiamy na ogniu jeszcze przez ok 5-8 min. 

Super szybki przepis na doskonałe danie, zarówno na obiad jak i kolację. Gorąco zachęcamy!


2020-02-23 15:04 917

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.