Makaron z fenkułem, anchois i śledziami

Makaron z fenkułem, anchois i śledziami








SKŁADNIKI/ dla 4 osób

400 g spaghetti
400 g fenkułu włoskiego drobno pokrojonego
1 cebula drobno pokrojona
2 ząbki czosnku
6 filetów anchois
rodzynki
200 g świeżych śledzi
Orzeszki piniowe, migdały
1 saszetka szafranu (szafran rozpuszczony w 4 łyżkach wody)
100 ml oliwy do smażenia


f
Cebulę i fenkuł smażymy na patelni wraz z czosnkiem, anchois i rodzynkami. Dodajemy rozpuszczony szafran.
Migdały oraz orzeszki piniowe prażymy na osobnej patelni.
Śledzie kroimy i również smażymy na oleju, tak aby lekko się rozpadły.
Wszystkie składniki mieszamy.Ugotowany w międzyczasie makaron, mieszamy z resztą składników.

Gotowe
2019-10-14 10:54 306 Makaron z Fenkułem i śledziami, makaron, śledzie

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.