MAKARON Z OWOCAMI MORZA

MAKARON Z OWOCAMI MORZA

Składniki:
- makaron Tagliatelle,
- mieszanka owoców morza (świeże lub mrożone),
- krewetki w pancerzach (świeże lub mrożone),
- puszka pomidorów,
- natka świeżej pietruszki,
- 2 cebule szalotki,
- 3 ząbki czosnku,
- pół papryczki chilli,
- 200 ml wytrawnego białego wina,
- 30 g masła, sól, pieprz do smaku, 

Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente,

Na patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę tak aby się zeszkliła.Następnie dodajemy pokrojone pomidory z puszki oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko razem podsmażamy przez około 5 min. Po tym czasie dodajemy krewetki oraz owoce morza, posiekaną papryczkę chilli oraz wino. Wszystko razem mieszamy ze sobą i dusimy przez około 5-7 min. Po tym czasie dodajemy do wszystkiego makaron oraz masło. Całość łączymy ze sobą i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki (ilość według uznania) i gotowe.

Super szybki i prosty przepis na rewelacyjny obiad lub kolację. Zapraszamy!
2020-03-04 19:19 390

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.