Makaron ze szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami

MAKARON ZE SZPINAKIEM, SEREM FETA I SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki/ 2 porcje

    150 g makaronu np. kokardki, penne lub tagliatelle
    4 ząbki czosnku, zmiażdżony lub pokrojony w plasterki
    6 kawałków suszonych pomidorów w oleju, pokrojonych w cienkie paseczki
    5 łyżek oleju z suszonych pomidorów
    3-4 garście szpinaku, sałatkowego baby
    1 łyżeczka suszonego oregano
    100 g sera feta, pokrojony w 1 cm kostkę
    Do podania: parmezan, świeże listki bazylii

 
Przygotowanie:

1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
2. Na patelni na 1 łyżce oleju zeszklić czosnek.
3. Dodać suszone pomidory, resztę oleju, makaron i oregano. Smażyć przez ok. 2 minuty co chwilę mieszając.
4. Dodać szpinak i mieszać, aż zwiędnie. Całość doprawić solą i pieprzem.
5. Zdjąć  z patelni, posypać fetą i oprószyć obficie parmezanem. Udekorować  bazylią.

2019-11-25 13:51 168 co na obiad, Makaron, szpinak, ser feta, suszone pomidory

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.