Pieczone bakłażany

Pieczone bakłażany

 

Składniki dla 4 osób

 

2 duże bakłażany

200g crème fraiche

Mięta i bazylia

Rozmaryn, tymian

1 limonka

 

Dokładnie myjemy bakłażany. Następnie przekrajamy je na pół i nacinamy, posypujemy solą i odstawiamy na 15 minut. Wycieramy i „grillujemy” na patelni z jednej strony.  W między czasie bazylie oraz miętę drobno kroimy, i tarkujemy skórkę limonki, mieszamy razem z crème fraiche otrzymują w ten sposób świeży i orzeźwiający sos.

Kiedy Bakłażany mają już ciemny kolor kładziemy na blachę polewamy oliwa z oliwek bądź innym olejem i posypujemy rozmarynem i tymiankiem. Pieczemy w piekarniku w temp 180C około 20min.

Przenosimy na talerz i podajemy z sosem

Gotowe

 

2019-09-17 08:29 251 co na obiad, Pieczone bakłażany, bakłażany

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.