PIECZONE UDKA Z KACZKI

PIECZONE UDKA Z KACZKI

Składniki dla 4 osób:
- 4 udka z kaczki,
- przyprawy: sól, majeranek, pieprz ziołowy oraz naturalny,przyprawa do dań z drobiu,
- konfitura z żurawiny lub borówki, 

Przygotowanie:

Udka z kaczki dobrze nacieramy solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami i odstawiamy do lodówki na ok 3-4 godziny. 
Kaczkę układamy w naczyniu żaroodpornym lub w rękawie do pieczenia. 
Pieczemy przez ok 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Na ostatnie 10-15 min pieczenia zdejmujemy pokrywę naczynia lub rozcinamy rękaw aby udka się zarumieniły.

Podajemy z konfiturą z żurawiny lub borówki. Znakomicie pasują pieczone ziemniaki lub puree z ziemniaków oraz ulubione warzywa lub ulubiona surówka.

Smacznego! 


2020-03-15 17:15 355

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.