PIECZONY COMBER JAGNIĘCY

PIECZONY COMBER JAGNIĘCY 

Składniki:

- ok 0,5 kg combra jagnięcego z kością,
- świeży rozmaryn oraz tymianek, 3-4 ząbki czosnku,
- sól, oliwa z oliwek,

Przygotowanie:

Marynata: Do 3-4 łyżek oliwy z oliwek dodajmy przeciśnięty przez praskę czosnek, 2-3 gałązki rozmarynu oraz 2-3 gałązki tymianku. Comber marynujemy 24 godziny w tak przygotowanej marynacie.
Następnie przesmażamy comber z każdej strony na rozgrzanej patelni aby pozamykać pory. Wówczas jagnięcina będzie bardzo soczysta.
Jagnięcinę wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni na ok 8-10 min. Po wyciągnięciu pozostawiamy jeszcze na ok 5 min i oprószamy solą do smaku.
Gotowe!
Niezwykle wykwintny przepis na rewelacyjne danie na każdą okazję.

Podajemy z puree ziemniaczanym lub innym, rewelacyjnie komponuje się z różnymi rodzajami pikli lub sałatami.




2020-03-15 18:21 108

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.