PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM NA SZYBKO

Bardzo szybki i pyszny sposób na szybkie danie zarówno dla najmłodszych, jak i dla tych nieco starszych.
SKŁADNIKI/ 4 PORCJE:
1 podwójna pierś z kurczaka
sól, pieprz świeżo mieony, dowolna przyprawa do kurczaka
300 ml śmietany 18%

PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka oczyszczamy i kroimy na podłużne nieco grubsze paski. Następnie doprawiamy solą, odrobiną pieprzu oraz przyprawą do kurczaka i pozostawiamy w lodówce na 20 min.
Następnie obsmażamy po 2-3 minuty z każdej strony, dodajemy śmietanę i dusimy na małym ogniu przez około 20 min. Na koniec w razie potrzeby doprawiamy sos odrobiną soli.


Uwagi: Pierś z kurczaka możemy również zastąpić piersią z indyka.

Podajemy z fasolką szparagową, kalafiorem, brokułami lub szparagami.
2020-02-09 12:27 1529

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.