Placki z cukinii i twarogu

Placki z cukinii i twarogu

Składniki na 4 osoby :

- cukinie 2 sztuki
- marchewki 2 sztuki
- 1 jajko
- 500g bułka tarta
- 200g twarożku
- szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania :
Marchewkę gotujemy w posolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, następnie odstawiamy do ostygnięcia. Na tarce zetrzyj cukinię i marchewkę. Dodaj do nich  twarożek oraz jajko. Wymieszać masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, dosyp bułkę tartą. Formujemy małe placuszki  i panierujemy je w bułce tartej.

Smażymy placuszki na wolnym ogniu do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Podajemy ze świeżym twarożkiem, udekorowane szczypiorkiem.

Smacznego
2020-03-24 14:48 853 cukinia, twaróg, co na obiad

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.