Przepis na leczo

Przepis na leczo

Składniki na 4 porcje

2 łyżki smalcu
2 cebule
250 g kiełbasy
2 ząbki czosnku
3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
1 cukinia
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
sól i świeżo zmielony pieprz
1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
1 puszka pomidorow

Przygotowanie

Do garnka wkładamy smalec, dodjemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i pokrojoną na plasterki kiełbasę, smażymy co chwilę mieszając do zarumienienia się kiełbasy. Dodajemy rozgnieciony czosnek i smażymy jeszcze przez około 3 minuty.
Dodajemy pokrojone w kostkę papryki i cukinie co chwilę mieszając smażymy przez ok. 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką w proszku do smaku. Gotujemy aż papryka i cukinia zmiękną.
Następnie dodajemy  pomidory z puszki i gotujemy około 15 minut pod uchyloną pokrywą, w międzyczasie kilka razy zamieszać.

Smacznego
2020-04-23 09:59 2655 Leczo

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.