Przepis na barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami
Skocz do przepisu Drukuj przepis
0 Dodaj do ulubionych
Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami pinit Zobacz galerie 1 zdjęcie

Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami pinit
0 Dodaj do ulubionych

Przepis na barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Trudność: Średni Czas gotowania 90 min Całkowity czas 1 godz. 30 min Porcji: 4 Najlepszy: Zima

Opis

Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Tego na stole świątecznym nie może zabraknąć, a mianowicie… prostego barszczu z uszkami. Dzisiejsze uszka to te z kapustą i grzybami i przepis, który zaskoczy Cię swoją prostotą a potem przepysznym smakiem.

Przepis na barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Przepis na ciasto - barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Przepis na farsz - barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Przepis na barszcz - barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Przepis na barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Jak przygotować uszka z kapustą i grzybami?

  1. Uszka z kapustą i grzybami

    Najpierw zajmijmy się uszkami, grzyby przełóż do dużego garnka i zalej wodą. Zostaw na kilka godzin bądź na całą noc a potem gotujemy aż zmiękną. Kapustę także przekładamy do garnka i zalewamy wodą, gotuj do miękkości a następnie odciśnij od nadmiaru wody. Przemiel całą kapustę i grzyby na dużych oczkach. Pokrój na drobno cebulkę, podsmaż na oleju, dodaj do kapusty i grzybów i doprawiamy przyprawami. Następnie wyrabiamy ciasto, podziel je później na kilka części, przewałkuj i małą szklaneczką bądź kieliszkiem wytnij kółka, nałóż odrobinę farszu, złóż na pół i zlep brzegi. Zlepiamy ze sobą dwa boczne końce. Następnie kiedy już uszka są gotowe to gotujemy je w osolonej wodzie z odrobiną oleju (tak aby się nie zlepiły) około 1-2 minut od momentu wypłynięcia na wierzch. Uszka podajemy wraz z barszczem.

    Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami

Jak przygotować barszcz na uszka z kapustą i grzybami?

  1. Barszcz na uszka z kapustą i grzybami

    Burami obieramy i ścieramy na tarce, bądź kroimy w małe kawałeczki, jak kto woli. Do garnka wlewamy bulion, buraki, dodajemy liście laurowe, ziele, przyprawy, czosnek i buraki i gotujemy do miękkości buraków. Potem zalewamy to zakwasem. Doprawiamy do smaku i na następny dzień możemy przecedzić. Smacznego!

    Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami
Fakty żywieniowe

Wielkość porcji 1

Porcje 5

Słowa kluczowwe: Barszcz z uszkami z kapustą i grzybami, przepis na barszcz, przepisy na Boże Narodzenie, barszcz z uszkami,
Strona wspierana przez Delicious Recipes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *