Print Options:

Przepis na krupnik

Krupnik
Danie , ,
Trudność Łatwy
Time
Czas gotowania: 35 min Całkowity czas: 35 min
Porcji 4
Najlepszy Cały rok
Description

Przepis na krupnik 

Dziś prezentujemy Wam przekazywany z pokolenia na pokolenie przepis na krupnik, który jest tak przepyszny, że każdy zapyta Cię o ten doskonały przepis. Gotowi? To działamy!

Składniki na krupnik
    Składniki na krupnik
  • 1/2 kg piersi z kurczaka
  • 2 l wywaru
  • 1 cebula
  • 5 łyżek kaszy jęczmiennej bądź gryczanej
  • 5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
Przepis na krupnik
    Jak przygotować krupnik?
  1. Przepis na krupnikKrupnik

    Jak przygotować krupnik?

    Mięso pokrój na małe kawałki i wrzuć do dużego garnka, wlej 2 litry bulionu lub wody i zagotuj.Szumy kiedy się pojawią ściągnij. Dodaj cebulę (obraną), dopraw solą i dorzuć ziele oraz liście laurowe, gotuj przez około 30 minut. Dodaj kaszę i kolejne 2 minut gotuj a następnie dodaj pokrojone w kostkę warzyw i gotuj kolejne pół godziny. Gotowe!

Fakty żywieniowe

Wielkość porcji 1

Porcje 4

Słowa kluczowwe: co na obiad, krupnik, przepis na zupę, przepis na, przepis na krupnik