Przepis na pierogi z dżemem jagodowym

Pierogi z dżemem jagodowym
Skocz do przepisu Drukuj przepis
0 Dodaj do ulubionych
Pierogi z dżemem jagodowym pinit Zobacz galerie 1 zdjęcie

Pierogi z dżemem jagodowym

Pierogi z dżemem jagodowym pinit
0 Dodaj do ulubionych

Przepis na pierogi z dżemem jagodowym

Trudność: Średni Czas gotowania 60 min Całkowity czas 1 godz. Porcji: 4 Najlepszy: Cały rok

Opis

Przepis na pierogi

Pierogi można jeść na tyle sposobów i z tak dużą ilością składników i kombinacji, że każdy znajdzie coś dla siebie. Dzisiejszy przepis serwujemy Wam na słodko. Pyszne, puszyste pierogi z dżemem jagodowym. Dajcie znać czy słodkie obiady często się u Was pojawiają czy wolicie wytrawną wersję. Tymczasem… do dzieła!

Pierogi z dżemem jagodowym

Składniki na ciasto na pierogi z dżemem jagodowym

Pierogi z dżemem jagodowym

Jak przygotować pierogi z dżemem jagodowym?

  1. Pierogi z dżemem jagodowym

    Przygotowanie pierogów 

    Przygotuj dużą miskę i przesiej do niej mąkę, dodaj po kolei sól i olej oraz wlej szklankę gorącej wody i wyrób ciasto - ręcznie. Na początku jeśli ciasto jest dla Ciebie za gorące - użyj łyżki. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Następnie całą kulę ciasta zawiń w folię i odłóż na około 30 minut. Dzięki temu ciasto nie będzie się kurczyć podczas wałkowania. Po odleżeniu podziel ciasto na 2 bądź 3 części i odłóż na bok, a jedno rozwałkuj. Wytnij kółka, możesz je odcinać od szklanki.

    Teraz przechodzimy do wypełnienia pierogów dżemem. Kładź go na sam środek i składaj na pół i sklejaj boki. Aby nie wyschły czekając, przykryj je lekko wilgotną ścierką. Gotowe pierogi seriami umieszczaj w garnku z osoloną i gorącą wodą i wyławiaj z wody po około 3-4 minutach. Smacznego!

    Pierogi z dżemem jagodowym
Słowa kluczowwe: co na obiad, przepis na pierogi, przepis na, pierogi,
Strona wspierana przez Delicious Recipes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *