Przepis na pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami
Skocz do przepisu Drukuj przepis
0 Dodaj do ulubionych
Pierogi z kapustą i grzybami pinit Zobacz galerie 1 zdjęcie

Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami pinit
0 Dodaj do ulubionych

Przepis na pierogi z kapustą i grzybami

Trudność: Średni Czas gotowania 60 min Całkowity czas 1 godz. Porcji: 5 Najlepszy: Zima

Opis

Pierogi z kapustą i grzybami

Świąteczny stół rządzi się swoimi prawami, a pierogów z kapustą i grzybami nie może na nim zabraknąć. Toteż dzisiaj mamy dla Was idealny przepis na świąteczne pierogi, które rozpływają się w ustach.

Pierogi z kapustą i grzybami

Składniki na ciasto - pierogi z kapustą i grzybami

Składniki na farsz - pierogi z kapustą i grzybami

Przepis na pierogi z kapustą i grzybami

  1. Przygotowanie ciasta na pierogi z kapustą i grzybami

    Przygotuj dużą miskę i przesiej do niej mąkę, dodaj po kolei sól i olej oraz wlej szklankę gorącej wody i wyrób ciasto - ręcznie. Na początku jeśli ciasto jest dla Ciebie za gorące - użyj łyżki. Ciasto powinno być miękkie i elastyczne. Następnie całą kulę ciasta zawiń w folię i odłóż na około 30 minut. Dzięki temu ciasto nie będzie się kurczyć podczas wałkowania. Po odleżeniu podziel ciasto na 2 bądź 3 części i odłóż na bok, a jedno rozwałkuj. Wytnij kółka, możesz je odcinać od szklanki.

    Pierogi z kapustą i grzybami
  2. Przygotowanie farszu - pierogi z kapustą i grzybami

    Teraz zabieramy się za środek. Grzyby opłucz i zalej ciepłą wodą najlepiej na całą noc. Nie wylewaj wody, w której się moczyły. Posiekaj drobno kapustę i zalej wodą i gotuj do miękkości z dodatkiem soli około godzinę. Dodawaj wody, w której moczyły się grzyby, gdy będzie parować. Po ugotowaniu odciśnij kapustę bardzo dokładnie. Zeszklij na oleju cebulkę, dodaj grzyby oraz kapustę i chwilę podsmażaj. Dodaj przyprawy. Na środek ciasta wykładaj farsz i dokładnie zlepiaj brzegi. Ugotuj pierogi w osolonym wrzątku przez około 2 minuty dopóki nie wypłyną na powierzchnię i gotowe. Smacznego!

    Pierogi z kapustą i grzybami
Fakty żywieniowe

Wielkość porcji 1

Porcje 5

Słowa kluczowwe: Przepis na pierogi z kapustą i grzybami, pierogi, przepis na pierogi, Boże Narodzenie,
Strona wspierana przez Delicious Recipes

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *