Print Options:

Przepis na wege gulasz z boczniakami i pieczarkami

Wege gulasz z boczniakami i pieczarkami
Trudność Średni
Time
Czas gotowania: 45 min Całkowity czas: 45 min
Porcji 4
Najlepszy Cały rok
Description

Tęsknisz za smakiem gulaszu, a jesteś wege? Nic strasznego! Mamy dla Ciebie świetny przepis, który przypomni Ci przepyszny smak gulaszu i zadowoli Twoje kubki smakowe. Wystarczy kilka składników, które usatysfakcjonują Twój zgłodniały żołądek. Gotowi? Do dzieła! 

Przepis na wege gulasz z boczniakami i pieczarkami
  • 1 duża papryka
  • 1 cebula (czerwona bądź zwykła)
  • 1 opakowanie pieczarek
  • 1 Przyprawy do smaku aka
  • 1 opakowanie boczniaka
  • 1 Sos
  • 2 łyżki śmietany
  • Oliwa z oliwek
Przepis na wege gulasz z boczniakami i pieczarkami
    Jak przygotować wege gulasz z boczniakami i pieczarkami?
  1. Przepis na wege gulasz z boczniakami i pieczarkamiWege gulasz z boczniakami i pieczarkami

    Umyj i pokrój w paski boczniaka, a następnie przełóż do miski o oblej dużą ilością oliwy z oliwek tak by stworzyć marynatę i obsyp ulubionymi przyprawami i odstaw. Pieczarki usmaż na patelni, zeszklij cebulkę i pokrój w kosteczkę paprykę i wszystko smaż na patelni do miękkości i zarumienienia. Następnie na osobnej patelni wlej całą marynatę wraz z boczniakiem i smaż aż boczniak będzie chrupiący. Następnie wylej olej a boczniaki przełóż do drugiej patelni z resztą warzyw i zalej sosem. Duś przez 2-3 minuty i dodaj śmietanę. Podawaj z kaszą gryczaną, bądź z ziemniakami oraz buraczkami i smacznego. 

Fakty żywieniowe

Wielkość porcji 1

Porcje 4

Słowa kluczowwe: gulasz, wege gulasz, boczniki, pieczarki