Purée z ziemniaków z Pancetta

PUREE ZIEMNIACZANE Z PANCETTA

Bardzo prosty przepis na puree ziemniaczane z pancetta, czyli  dojrzewającym boczkiem wieprzowym.

 

SKŁADNIKI/na 6 osób

 

1,2kg obranych ziemniaków

200g masła

400ml śmietany

300g pancetta

 

 

Jest to bardzo prosty przepis i pierwszą czynnością będzie ugotowanie ziemniaków w solonej wodzie.

Kiedy nasze ziemniaki są już gotowe, odcedzamy je i przekładamy do naczynia, gdzie będziemy je mieszać z masłem i śmietaną. W międzyczasie podsmażamy nasza pancettę na patelni, dopóki nie będzie bardzo chrupiąca. Teraz mieszamy wszystkie składniki razem, dopóki nie otrzymamy pożądanej konsystencji. Ta z kolei zależeć będzie w dużym stopniu od jakości ziemniaków, których użyjemy.

Gotowe

 

 

 

 

2019-09-26 08:16 948 co na obiad, Purée z ziemniaków z Pancetta, Purée z ziemniaków, przepis na Purée

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.