QUESADILLAS

QUESADILLAS






Składniki/ na 4 osoby:
1 opakowanie placków tortilla
kiełbasa Chorizo
200 g sera Cheddar
1 słodka papryka
1/2 papryczki chili
pęczek świeżej kolendry

Przygotowanie:
Kiełbasę Chorizo kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni do zrumienienia. 
Cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy słodką paprykę pokrojoną w drobną kostkę oraz papryczkę chili. Następnie dodajemy drobno posiekaną kolendrę oraz kiełbasę Chorizo. Całość łączymy ze sobą.
Na tortilli układamy uprzednio przygotowany farsz (ilość według uznania, ale musimy uważać z ilością, ponieważ po podgrzewaniu farsz może wypłynąć).
Placek z farszem układamy na suchej patelni i nakrywamy z góry kolejnym plackiem. Podgrzewamy placki z obu stron, do uzyskania złotego koloru oraz chrupkości placków. 
Placki kroimy na trójkąciki i gotowe!

Quesadillas wyśmienicie smakują z salsą Guacamole (przepis na naszej stronie)

Wskazówka: Do przygotowania Quesadillas oprócz kiełbasy Chorizo, możemy użyć kurczaka lub innego rodzaju mięsa. Równie dobrze smakują w postaci bezmięsnej. Wszystko zależy od naszej fantazji kulinarnej! Smacznego! 




2020-02-18 17:24 1055

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.