RISOTTO Z GRZYBAMI I WĄTRÓBKĄ DROBIOWĄ

RISOTTO Z GRZYBAMI I WĄTRÓBKĄ DROBIOWA








SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:
300 g ryżu avorio
200 g wątróbek drobiowych
400 g grzybów
szklanka białego wina
100 g masła
100 g sera parmigiano  reggiano
2 marchewki
1 duża cebula
bulion drobiowy

PRZYGOTOWANIE:
Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć na maśle..
Marchewkę zetrzeć na tarce (jak na surówkę), cebulę drobno pokroić, po czym smażyć w garnku, na złoty kolor. Wsypać ryż i prażyć, razem z warzywami przez około 1 minutę. Po tym czasie, dodać wino i ciągle mieszając czekać, aż całkowicie odparuje.
Następnie dodać grzyby i całość gotować na silnym ogniu, stopniowo dolewając bulion- ciągle miesząc, aby risotto nie przywarło do dna.
W połowie gotowania dodać wątróbkę.
Kiedy ryż jest już al dente, zestawić go z ognia i energicznie mieszając dodać masło i starty ser. Odstawić na 5 minut. Jeszcze raz energicznie wymieszać i podawać.
2019-10-16 10:12 302 Risotto z grzybami i wątróbką drobiową, Risotto, grzyby, wątróbka drobiowa

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.