Roast beef z baraniny z sosem z czerwonego wina

Roast beef z baraniny z sosem z czerwonego wina

 

Składniki dla 4 osób

 

500ml demi de glace

500ml czerwonego wina

Suszone bądź świeże zioła

Czosnek

Skorka z cytryny

800g baraniny roast beef

100ml oleju

Sól pieprz

 

 

Pierwsza czynnością, która wykonamy i najlepiej, aby zrobić to dzień wcześniej to zamarynowanie mięsa, czyli czosnek, zioła, sól i pieprz, olej oraz cytrynę mieszamy razem. Wkładamy mięso do naczynia zalewamy nasza zalewa i odstawiamy na noc do lodówki.

W między czasie w garnku gotujemy wino ora demi de glace, dopóki nie zredukują się do gęstego sosu. Przyprawimy sola pieprzem według uznania.

Mięso wyciągamy z lodówki i smażymy na patelni z obu stron, odstawiamy do piekarnika w temp 55C na 30/40min

Kroimy w plasterki, polewamy sosem i podajemy.

2019-09-13 10:40 1189 co na obiad, Roast beef z sosem z czerwonego wina, Roast beef

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.