Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i brokułami

- 250 g makaronu w kształcie rurek
- 200 g brokułów pokrojonych w "różyczki"
- 1 puszka kukurydzy
- 10 - 15 pomidorków koktajlowych - pokroić w ćwiarteczki
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 2 puszki odsączonego tuńczyka w kawałkach
- sól i pieprz do smaku
- około 50g roszponki
Sposób przygotowania :
Ugotować brokuły około 2 minut i makaron około 8 minut lub według instrukcji na opakowaniu. Makaron i brokuły opłucz w durszlaku pod bieżącą wodą. Odcedzić i wsypać do miski. Dodaj kukurydzę, tuńczyka, pomidorki i roszponkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem i mieszaj aż wszystkie składniki połączą się.
Smacznego

Komentarze
Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy