Smażony ser owczy z szynką parmeńską

SMAŻONY SER Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Jest to bardzo szybki i prosty przepis na smaczną przystawkę do kieliszka wina.






SKŁADNIKI/ 4 porcje

4 plasterki sera owczego chevre (około 300g)

16 plasterków szynki parmeńskiej

2 łyżki stołowe miodu

100g orzechów (dowolny wybór)

 

PRZYGOTOWANIE:

Pierwszą czynnością, którą wykonamy, jest dokładne zawinięcie naszego sera w szynkę, jeśli pozostaną jakieś ubytki to po prostu nasz ser wypłynie podczas smażenia, a nie chcemy do tego dopuścić.
Następnie, na rozgrzanej patelni smażymy ser, ze wszystkich stron, delikatnie go obracając.
Pod koniec smażenia dodajemy nasze orzechy, aby się trochę podprażyły.Wykładamy nasz ser na talerz, posypujemy orzechami i polewamy miodem.

Gotowe

 

 

 

2019-10-02 06:36 1125 co na obiad, Smażony ser owczy z szynka, ser owczy, szynka

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.