ŚNIADANIE PO CHŁOPSKU


Zapraszamy na solidną dawkę kalorii, czyli porządne śniadanie po chłopsku.

SKŁADNIKI/ 2 OSOBY,

4 jajka,
jedna duża cebula,
2 ząbki czosnku,
2 małe pętka dobrej kiełbasy,
sól, pieprz,

Dodatki:
natka świeżej pietruszki,

Do wyboru: ogórek, pomidor, papryka, cebulka, marynowane papryczki pepperoni itp.

PRZYGOTOWANIE: 
Kiełbasę kroimy w poprzek i nacinamy od góry, cebulę kroimy w krążki, czosnek kroimy w cienkie plasterki.

Na patelnię wlewamy odrobinę oleju i podsmażamy kiełbasę z obu stron (przez ok. 5-7 minut), aż się ładnie zarumieni, następnie dodajemy cebulę i smażymy, aż się odrobinę zeszkli. Dodajemy czosnek i podsmażamy przez ok. 1 min., mieszając (należy uważać, aby nie spalić czosnku, ponieważ będzie gorzki).
Na całość wbijamy jajka i smażymy, jak sadzone, aż się zetną.
Zawartość patelni wykładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ulubionymi dodatkami i oraz pieczywem. Smacznego!



2019-11-17 10:44 326 co na obiad, Śniadanie po chłopsku

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.