Spaghetti z pesto z rukoli i szpinaku

Spaghetti z pesto z rukoli i szpinaku

 










SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:

460 g makaronu spaghetti

300 g świeżego szpinaku

150 g rukoli

3 ząbki czosnku

100 g nasion słonecznika uprażone

0,5 szklanki oleju

PRZYGOTOWANIE:

Sposób przygotowania jest bardzo szybki i prosty. 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 

W międzyczasie miksujemy w blenderze olej, czosnek szpinak i rukolę, aby uzyskać jednolitą, gładką konsystencję. W razie potrzeby możemy dodać nieco wrzącej wody z garnka, gdzie gotujemy makaron. Doprawiamy solą i pieprzem.
Nasiona słonecznika prażymy na patelni.

Ugotowany i odcedzony makaron i mieszamy z naszym pesto.

Posypujemy uprażonymi nasionami słonecznika i podajemy.

Gotowe

 

2019-09-18 08:44 289 co na obiad, Spaghetti z pesto z rukoli i szpinaku, spaghetti, pesto

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.