SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

Szybka  surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki i musztardy francuskiej (ziarnistej).

SKŁADNIKI:

1/2 główki niedużej kapusty pekińskiej, drobno poszatkowanej
1 mała marchewka, starta na tarce o grubych oczkach
1 - 1 1/2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka syropu klonowego, miodu lub szczypta cukru 
2 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki jogurtu greckiego lub 1 łyżka jogurtu + 1/2 łyżki majonezu
sól, pieprz
opcjonalnie: łyżka natki pietruszki, kopru lub kolendry

PRZYGOTOWANIE
Kapustę i marchewkę przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę, syrop, musztardę i śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
2020-03-06 12:37 393

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.