SZNYCEL CIELĘCY

Wyjątkowo delikatny i prosty w przygotowaniu sznycel cielęcy. Znakomita alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego. Zapraszamy!
Składniki:
- 0,5 kg szynki cielęcej,
- sól,
- panierka: mąka, 1 jajko, bułka tarta,
- tłuszcz do smażenia,
Przygotowanie:
Szynkę cielęcą kroimy na plastry i delikatnie rozpijamy tłuczkiem do mięsa. Następnie oprószamy sznycle z każdej strony tylko solą.
Sznycle panierujemy w kolejności: mąka, jako oraz bułka tarta.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na smalcu) do zrumienienia.
Sznycle wyśmienicie smakują skropione odrobiną soku z cytryny, podajemy z ziemniakami w każdej formie lud rozmaitymi kaszami. Bardzo fajnie jako dodatek komponują się również wszelkiego rodzaju pikle.
Zapraszamy!

Komentarze
Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy