SZNYCEL CIELĘCY

SZNYCEL CIELĘCY




Wyjątkowo delikatny i prosty w przygotowaniu sznycel cielęcy. Znakomita alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego. Zapraszamy!




Składniki:

- 0,5 kg szynki cielęcej,
- sól, 
- panierka: mąka, 1 jajko, bułka tarta, 

- tłuszcz do smażenia, 



Przygotowanie:

Szynkę cielęcą kroimy na plastry i delikatnie rozpijamy tłuczkiem do mięsa. Następnie oprószamy sznycle z każdej strony tylko solą.
Sznycle panierujemy w kolejności: mąka, jako oraz bułka tarta.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (najlepiej na smalcu) do zrumienienia. 

Sznycle wyśmienicie smakują skropione odrobiną soku z cytryny, podajemy z ziemniakami w każdej formie lud rozmaitymi kaszami. Bardzo fajnie jako dodatek komponują się również wszelkiego rodzaju pikle.

Zapraszamy!
2020-04-19 12:00 482

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.