SZPARAGI Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I PAPRYCZKĄ CHILLI

SZPARAGI Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM i PAPRYCZKĄ CHILLI.



Sezon na szparagi powoli się zaczyna, więc zapraszamy na jeden z pomysłów na ich przygotowanie. Naprawdę szybko i przepysznie!



Składniki:

- pęczek zielonych szparagów,
- 2 ząbki czosnku,
- pół niedużej papryczki chilli,
- suszony czosnek niedźwiedzi,
- sól, pieprz naturalny, 
- masło ,



Przygotowanie:

Szparagi oczyszczamy pozbawiając je zdrewniałych i twardych końcówek. Następnie gotujemy je w osolonej wodzie do momentu aż będą pół miękkie.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła i dodajemy szparagi. Następnie oprószamy dwiema szczyptami suszonego czosnku niedźwiedziego oraz dodajemy pokrojone w płatki ząbki czosnku i pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.
Podsmażamy na wolnym ogniu do momentu aż szparagi zmiękną  od czasu do czasu mieszając aby czosnek się nie spalił. 

Rewelacyjnie smakują z grzanką z serem.

Zapraszamy!




2020-04-04 11:41 291 Czosnek niedźwiedzi, szparagi

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.