SZPARAGI Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM I PAPRYCZKĄ CHILLI
SZPARAGI Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM i PAPRYCZKĄ CHILLI.
Sezon na szparagi powoli się zaczyna, więc zapraszamy na jeden z pomysłów na ich przygotowanie. Naprawdę szybko i przepysznie!
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów,
- 2 ząbki czosnku,
- pół niedużej papryczki chilli,
- suszony czosnek niedźwiedzi,
- sól, pieprz naturalny,
- masło ,
Przygotowanie:
Szparagi oczyszczamy pozbawiając je zdrewniałych i twardych końcówek. Następnie gotujemy je w osolonej wodzie do momentu aż będą pół miękkie.
Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła i dodajemy szparagi. Następnie oprószamy dwiema szczyptami suszonego czosnku niedźwiedziego oraz dodajemy pokrojone w płatki ząbki czosnku i pokrojoną w plasterki papryczkę chilli.
Podsmażamy na wolnym ogniu do momentu aż szparagi zmiękną od czasu do czasu mieszając aby czosnek się nie spalił.
Rewelacyjnie smakują z grzanką z serem.
Zapraszamy!