Tarta z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Tarta z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem. 

Skład:
- ciasto francuskie,
szpinak świeży lub mrożony,
- jedna podwójna pierś z kurczaka,
- 1 opakowanie sera " blue",
- 0,5 kg pieczarek, 
- sól, pieprz naturalny mielony oraz pieprz ziołowy, 
- 3 ząbki czosnku,

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kawałki doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni, następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w grubsze talarki, również doprawiamy solą i dwoma rodzajami pieprzu. Całość odstawiamy na bok. 
Szpinak podsmażamy również na patelni- należy pamiętać aby go dobrze odparować, aby nie zawierał dużej ilości wody. Do szpinaku dodajmy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz na koniec smażenia dodajemy ser "Blue" i smażymy do roztopienia. 

Szpinak, pieczarki oraz kurczaka łączymy razem otrzymując gotowy farsz do tarty.

W naczyniu do tarty wykładamy ciasto francuskie (pokrywamy samo dno), następnie wykładamy farsz i całość przykrywamy na wierzchu paskami ciasta francuskiego tworząc kratkę. 

Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez ok 30 min.

Smaczny i prosty przepis na obiad lub kolację, smacznego!


2019-12-08 18:56 353 co na obiad, Tarta z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.