Tarta z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Tarta z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem.
Skład:
- ciasto francuskie,
- szpinak świeży lub mrożony,
- jedna podwójna pierś z kurczaka,
- 1 opakowanie sera " blue",
- 0,5 kg pieczarek,
- sól, pieprz naturalny mielony oraz pieprz ziołowy,
- 3 ząbki czosnku,
Przygotowanie:
Kurczaka kroimy w kawałki doprawiamy solą i pieprzem i smażymy na patelni, następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w grubsze talarki, również doprawiamy solą i dwoma rodzajami pieprzu. Całość odstawiamy na bok.
Szpinak podsmażamy również na patelni- należy pamiętać aby go dobrze odparować, aby nie zawierał dużej ilości wody. Do szpinaku dodajmy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz na koniec smażenia dodajemy ser "Blue" i smażymy do roztopienia.
Szpinak, pieczarki oraz kurczaka łączymy razem otrzymując gotowy farsz do tarty.
W naczyniu do tarty wykładamy ciasto francuskie (pokrywamy samo dno), następnie wykładamy farsz i całość przykrywamy na wierzchu paskami ciasta francuskiego tworząc kratkę.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez ok 30 min.
Smaczny i prosty przepis na obiad lub kolację, smacznego!


