TATAR Z ŁOSOSIA

TATAR Z ŁOSOSIA

 






SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB:

500 g świeżego łososia

100 g majonezu

Korzeń chrzanu

Papryczka chili

4 łyżki sezamu

łyżka stołowa soli

łyżka stołowa cukru

PRZYGOTOWANIE:

Sól wymieszać z cukrem i oprószyć łososia z każdej strony.  Tak zamarynowaną rybę, zostawić pod przykryciem w lodówce, na około 12 godzin.

Chrzan zetrzeć, jak na surówkę, na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z majonezem. Sezam uprażyć na patelni. Papryczkę chili drobno pokroić.

Z gotowego łososia, ściągnąć skórę i drobno pokroić. Wymieszać z chili i sezamem.
Podawać w dowolnie wybranej formie z majonezem i chrzanem.

 

 

2019-09-21 10:27 609 co na obiad, Tartar z łososia, Tatar, Łosoś

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.