Tatar z łososia na szybko

Tatar z łososia na szybko.

Składniki: 500-800g świeżego fileta z łososia
1 czerwona cebula
pół ogórka świeżego
świeży koperek
sól, pieprz naturalny, oliwa z oliwek

Sposób przygotowania :

Przedstawiamy Państwu bardzo szybki i sprawdzony przepis na tatar z łososia. Super przystawka na spotkanie ze znajomymi.

Łososia dokładnie myjemy, osuszamy oraz pozbawiamy ewentualnych ości. Następnie oddzielamy filet od skóry i kroimy łososia w kostkę a następnie siekamy nożem do uzyskania struktury odpowiedniej na tatar (jedni wolą drobniej posiekane mięso inni wolą grubsze kawałki mięsa aby były wyczuwalne). Ewentualnie możemy zmielić łososia przez maszynkę do mięsa.
Kroimy cebulę w drobną kostkę, tak samo postępujemy ze świeżym ogórkiem (należy kroić ogórka bez gniazd nasiennych,aby zapobiec gromadzeniu się wody z ogórka), siekamy kilka gałązek świeżego koperku i wszystkie składniki łączymy razem (Uwaga: proporcje wszystkich składników dobieramy według własnego uznania i walorów smakowych ).
Dodajemy 2-3 łyżki oliwy z oliwek i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Mieszamy wszystkie składniki do ich połączenia.

Podajemy z pieczywem lub grzankami.
2019-11-05 10:45 94

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.