Wegański mus czekoladowy

Wegański mus czekoladowy

 

Składniki dla 6 osób

 

500g czekolady 70%

500g śmietany z soi 23%

2 łyżki stołowe cukru pudru

6g agar agar

 

Pierwsza czynnością, która wykonamy jest rozpuszczenie czekolady, po czym odstawiamy ja, aby lekko ostygła. Następnie ubijamy śmietanę (400g), pozostałe 100g śmietany podgrzewamy i rozpuszamy w niej nasz agar. Teraz łączymy wszystkie składniki i mieszamy, dopóki nie otrzymamy jednolitej masy.

Wykładamy naczynie folia, wlewamy nasz mus, przykrywamy folia i odstawiamy do lodówki na 3/4 godziny. Kiedy już na mus się schłodzi, podajemy go według naszych upodobań…

2019-09-13 11:04 204 co na deser, Wegański mus czekoladowy, mus czekoladowy

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.