Zupa rybna z pomidorami

Zupa rybna z pomidorami

SkLadniki dla 4 osób:

2 litry bulionu rybnego
500g filetów rybnych np. łosoś pacyficzny, miruna, sola, dorsz,sandacz
250g jędrnych pomidorów np. Lima, San Marzano
2 marchewki, umyte i obrane
1 cebula
2 ząbki czosnku
natka pietruszki i koper
masło


Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę i czosnek drobno kroimy, następnie smażymy na rozgrzanym maśle w garnku.
Kiedy warzywa są przyrumienione, dodajemy pomidory, zalewamy bulionem i gotujemy około godziny, jeśli bulion za bardzo się zredukuje, dodajemy wodę. Na samym końcu dodajemy naszą rybę pokrojoną w kostkę, natkę pietruszki i koper.Ponownie doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe
2019-10-17 12:28 252 Zupa rybna z pomidorami, Zupa rybna, pomidory

Komentarze

Ten materiał nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Twój mail będzie nie widoczny.